29 iunie 2016

Marturii Ale Inchinatorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994

   "Mărturii ale Închinătorilor, volumul 1, care a ajuns deja la aşasea ediţie şi la a cincea reeditare, îşi dobândeşte prin aceastăcarte continuarea lui firească, care se desfăşoară cu statorniciepe aceeaşi lungime de undă. Şi acest al doilea volum al lucrării,rodul unei strădanii îndelungate şi mai cu seamă ostenitoare dinpartea iubitului prieten şi confrate, Nikolaos Zoumatzoglou, oferăapă duhovnicească celor care însetează din izvorul cel nesecat alBătrânulw Paisie. Totodată, prin tăria lui susţine încredinţareaşi credinţa noastră că viaţa nu sfârşeşte în timpul limitat, al stricăciuniişi al morţii.
În paginile care urmează, cititorul devine iarăşi părtaş al unorexperienţe unice care, între altele, impresionează prin vastitateaternelor de care se ocupă lucrarea; o amploare care arată în finalmărimea interesului şi a grijii ale însuşi Cuviosului Paisie pentrunoi toţi. Asemănările, pe de o parte, care se află între multemărturii, nu numai că nu reprezintă vreo scădere cât de mică alor, ci dimpotrivă, constituie un element în plus de încredinţare şi de "confirmare" a lor.
    Toţi cei care s-au învrednicit de dumnezeiasca binecuvântarede a-1 cunoaşte pe Cuviosul Paisie aproape că vor avea prinaceastă carte simţirea că iarăşi se află lângă el. Întrucât acestemărturii nu redau pur şi simplu experienţele personale ale celor ce le depun, ci reproduc, în cele mai multe cazuri, înseşi cuvintele,
ba chiar şi felul de a fi al Stareţului."

Puteti cumpara aceasta carte de aici cu transport gratuit prin curier in orice localitate din tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu