29 iunie 2016

Un ajutor pentru cei care vor sa biruiasca depresia

 Ajutor pentru depresie

Pentru cei care vor sa lupte si sa biruiasca depresia va recomand urmatoarea carte: "Depresia ca patima si ca boala"
Cartea cuprinde diverse recomandari ale unui medic psihiatru ortodox care vor fi de folos multora dintre cei incercati de aceasta grea boala.
"Sunt distinse mai mult de 60 varietăţi de depresie. Depresia a "întinerit". Îi cad pradă nu numai oameni de vârsta a treia şi "balzaciană", ci, de asemenea, tineretul şi chiar copiii. În cercurile psihiatrice se vorbeşte tot mai des despre depresia infantilă, de particularităţile provenienţei sale şi tabloului său clinic.
Descurajarea, lipsa bucuriei de a trăi, posomorârea, melancolia sunt, din păcate, atât de proprii contemporanilor noştri ... În ziua de astăzi, mult•i consideră că depresia este o boală a civilizaţiei cu cerinţele ei mai presus de puterile omului şi cu suprasarcinile ei emot.i onale. Fără îndoială că în mare parte acest punct de vedere este îndreptăţit. Există chiar o specie de tulburare depresivă numită depresie de epuizare. În literatura de specialitate se vorbeşte tot mai des despre depresia existenţială sau noogenă, adică acea specie de tulburare depresivă care este legată de pierderea sau absenţa sensului vieţii. Câteodată pare că însăşi natura s-a "dezvăţat" să mai zâmbească. Depresia poate fi legată de maladii neurologice şi somatice (boala Parkinson, scleroza în plăci, infarctul cerebral, hipotiroidismul ş.a.) . Cauză de depresie poate deveni modificareaechilibrului hormonal în organism(de pildă la menopauză). În unele cazuri, depresia este provocată de preparate medicamentoase, mai ales de contraceptivele hormonale şi anabolizanţii steroidieni. Adeseori, depresiile apar pe fond de stresuri sau de traume psihice grave şi/sau prelungite. Uneori, ele au loc fără cauze aparente. Depresia poate însoţi boli somatice ( cardiovasculare, gastrointestinale, endocrine ş.a.m.d.). In asemenea cazuri, ea agravează radical evoluţia şi prognosticul bolii somatice, de bază. Depresiile pot apărea sub forma unor episoade izolate, diferite ca severitate, sau pot evolua sub formă de acutizări repetate. La unii pacienţi, depresia are caracter cronic şi continuă pe parcursul multor ani, fără a ajunge la un grad semnificativ de severitate. Uneori, depresia se limitează în principal la simptome somatice, fără manifestări emoţionale distincte. Într-un atare caz, se poate ca examenele clinice şi de laborator să nu pună în evidenţă nici un fel de modificări orgarnice."
Citeste mai mult aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu